keskiviikko 3. toukokuuta 2017


Ei näy kuvan merkinnöistä enää yksikään, vaikka mitta näyttää kyllä vielä 4 mm urasyvyydeksi. Yhtä kaikki alkaa olla aika perusteellisen loppu nämä renkaat. Hyvin ne vielä toimii, tosin jäisellä tiellä todella liukkaat. Viimeksi vaan oli sitä jäätä joskus tammikuussa ja sen jälkeen on ajeltu paljaalla asfaltilla.

Kaiken kaikkiaan ollut kuitenkin todella hyvä rengas. Matkaa on takana kolme talvea ja 35 952 km ja jos vaan lumisilla ja jäisillä teillä olisi saanut ajaa, niin varmaan olisi paljon enemmänkin. Etelän todella karkeilla paljailla asfalteilla ei vaan voi välttää tämänkin renkaan kulumista. Jotenkin on sellainen olo, että edeltävät Hakkapeliitta R:t eivät kuluneet näin paljon, kuin nämä R2:t, mutta eivät tietkään olleet silloin näin karkeita ja kuluttavia.

Täällä etelässä varmaan voisi vielä yhden talven näillä ajella, kun jättäisi ne muutamat pahimmat kelit väliin ja ajelisi silloin kun tiet on paljaina. Täytyy nyt katsoa mikä tämän auton tulevaisuus on, että vieläkö tähän ostetaan uutta mustaa talveksi alle, vai tehdäänkö jotain radikaalimpaa. Sellainen oli on kyllä, että palaan takaisin kapeampaan kokoon eli 225/45R18 vaikka tuo 235 onkin tähän autoon se oikea koko. Tuo 10 mm lisää ei kuitenkaan paranna yhtään ajo-ominaisuuksia, sen sijaan se tuntuu lisäävän melua ja heikentää tietyissä oloissa pitoa. Tulipahan nyt tämäkin koko kuitenkin kokeiltua.

Tunnisteet: , ,

0 kommentti(a):

Lähetä kommentti

Tilaa RSS-syöte Seuraa minua Twitterissä