maanantai 30. maaliskuuta 2015


Talven yllättäessä autoilijat Etelä-Suomessa, on tämä Hakkapeliitta-autoilija ollut tyytyväinen päätöksestään olla vaihtamatta kesärenkaita. Perjantaina alkuillasta luisteltiin Tampereella, paitsi tietysti me, joilla fiksusti oli vielä talvirenkaat alla. Tänään saatiin sitten lunta oikein enemmän ainakin Riihimäen eteläpuolella ja aivan rannikkoa myöten.

Enimmäkseen keli on ollut pelkkää sohjoa, mutta suojaisammilla paikoilla on kertynyt jopa yli 10 cm lunta ja ainakin Keski-Uudenmaan alueella sade jatkuu edelleen. Johtuuko sitten säästä vai mistä, niin tien päällä on tänään ollut huomattavan hiljaista. Talvirenkaita on vaihdeltu takaisin ja hyvä niin.

Itse kävin vähän testailemassa renkaita kylällä, vaikka montaa kilometriä en ajellutkaan. Pito tuttuun tapaan kaikin puolin kohdallaan, eikä minkäänlaisia etenemisvaikeuksia ollut. Taidanpa lykätä renkaanvaihtoa pääsiäisen tuolle puolen ja aamulla lähden taas reissunpäälle, tosin mitä luultavimmin lumettomille ja suolatuille pääteille, vaikka sivuteillä lunta olisikin.
Tunnisteet: , ,

0 kommentti(a):

Lähetä kommentti

Tilaa RSS-syöte Seuraa minua Twitterissä